17 Jan: Bestellen is mogelijk! Wel wordt de site op dit moment nog geoptimaliseerd. De mobiele website werkt nog niet optimaal. Uiterlijk dinsdag 18 januari is dit opgelost.

wijnen bestellen

Maak je dag nog Vine'er

witte wijnen

Vins el Cep – L‘alzinar Brut Cava

Voeg je header hier toe

50% xarel.lo, 25% macabeo & 25% parellada | instap cava van Vins el Cep | 3 verschillende percelen geplant 1958-1990 | rijpt minimaal 24 maanden sur latte, waar 9 verplicht is | 6 gram dosage | rijke mousserende wijn | amandel | zilt | brioche | appel | apertief

Tom Dockner – TOM

Voeg je header hier toe

Grüner veltliner | visitekaartje van het huis | selectie van wijngaarden langs de Trais rivier op loïs bodem | 5 uur koude inweking van de schillen | vergist en rijpt in RVS met de lie | sappige wijn | stuivend | witte peper | peer | perzik | groene appel | zacht | fijn zuurtje | zuiver | grüner zoals je het wilt drinken!

Joostenberg – Paarl

Voeg je header hier toe

Chenin blanc | verschillende wijngaarden rondom de Joostenberg farm | stokken zijn tussen de 10 en 40 jaar oud | sinds 2005 organic | vergist op staaltank | rijping op staal en 5-10% eikenhout vaten | fijne zuren | ananas | rijp | licht romig | honing | zuiver | droge wijn met rijke mondgevoel

Iona – Sophie te‘Blanche

Voeg je header hier toe

Sauvignon blanc | Fruit afkomst van de Langerug Farm in Elgin, gelegen op 400 meter hoogte op slechts 5 km van de Atlantische Oceaan nabij Hermanus maakt dit by far de koelste wijngaarden van de Kaapregio daarmee perfect geschikt voor Sauvignon Blanc | Sophie is de nickname voor Sauvignon Blanc gecreëerd door de medewerks  van Iona | stuivende witte wijn met aroma’s van appel , limoen, ananas, grapefruit en peer | één van de meest populaire Zuid-Afrikaanse witte wijn van dit moment

Olivier Morin – Bourgogne Chitry ‘Olympe‘

Voeg je header hier toe

Chardonnay | afkomstig uit een micro perceel in Chitry | redelijk steile helling met kimmeriedgen kalk terroir | vergist en rijpt op staaltank en 25% op eikenhout | volle en romige stijl | kruidig | goede zuren | zilt | romig

Olivier Rivière – Rioja Blanco La Bastid

Voeg je header hier toe

Viura met een klein aandeel malvasia en grenache blanc | selectie van 9 kleine percelen in Rioja Alavesa | klei en leem terroir | gisting en rijping voor 50% in beton en 50% op Frans hout van verschillende grootte voor 8-10 maanden | rijke romige stijl | fijne zuren | perzik schil | zilt | wilde kruiden | licht toast | aantrekkelijk glas | volgens Olivier zijn Côte de Nuits blanc uit Rioja!

rode wijnen

Olivier Rivière – Rioja Rayos Uva

Voeg je header hier toe

Graciano, tempranillo & grenache | selectie uit Rioja Baja | vergist op staaltank, deels carbonique | rijping voor 6-9 maanden op foudre | rijp fruit | sappig | cassis | diepe smaken | heel puur | mooie kruidigheid | zachte tannine1x1

Rayos Uva is een ‘Roble type’ maar Olivier spreekt eerder over zijn ‘Bourgogne rouge’ en de cru’s uit Alavesa en Alta noemt hij steevast zijn 1e & Grand Cru’s.

Fiore Vini – Barbera d‘Alba Barriques

Voeg je header hier toe

Barbera | wijngaarden in Alba | Vergist op beton | gerijpt op Franse eikenhouten vaten en Slavonische eiken | mokka | cassis | braam | toast | stevige tannine | vlezige wijn

Joostenberg – Family Blend Red

Voeg je header hier toe

Syrah, cinsault, mourvèdre en touriga N | elk jaar een iets andere blend van verschillende druivenrassen | seperaat vergist op staaltank en eikenhouten vaten | na het assembleren gerijpt op gebruikte vaten van eikenhout voor 12 maanden | rijk | mocca | bramen | kruiden | rijpe tannine’s | smooth | cassis

Chacra – Lunita

Voeg je header hier toe

Pinot noir | 1,5ha wijngaard | ungrafted | kalk, klei en kiezelstenen | vroeg in de morgen geoogst | gisting in open cementen tank | whole cluster | enkel overpompen van het sap, dus zachte extractie | 11 maanden rijping in 50% houten vaten en 50% cement

Villa Spinosa – Ripasso ‘Jago‘ Valpolicella

Voeg je header hier toe

Corvina veronese, corvinone & rondinella | wijngaard Jago | terroir van maritiem sediment en kalk | na oogst ontsteelt en gekneusd naar een staaltank | aan het einde van de gisting worden de ingedroogde druiven van de Amarone of Recioto worden her gepasseerd in het vat | de wijn rijpt na het persen voor 12 maanden op barrique en foudre | kersen | zoethout | wilde kruiden | pruim | intens fruit | verfijnd en zacht | één van de best gewaardeerde Ripasso van Italië