wijnen bestellen
Maak je dag nog Vine'er
witte wijnen
Vins el Cep – L‘alzinar Brut Cava
Voeg je header hier toe
50% xarel.lo, 25% macabeo & 25% parellada | instap cava van Vins el Cep | 3 verschillende percelen geplant 1958-1990 | rijpt minimaal 24 maanden sur latte, waar 9 verplicht is | 6 gram dosage | rijke mousserende wijn | amandel | zilt | brioche | appel | apertief
Tom Dockner – TOM
Voeg je header hier toe
Grüner veltliner | visitekaartje van het huis | selectie van wijngaarden langs de Trais rivier op loïs bodem | 5 uur koude inweking van de schillen | vergist en rijpt in RVS met de lie | sappige wijn | stuivend | witte peper | peer | perzik | groene appel | zacht | fijn zuurtje | zuiver | grüner zoals je het wilt drinken!
Joostenberg – Paarl
Voeg je header hier toe
Chenin blanc | verschillende wijngaarden rondom de Joostenberg farm | stokken zijn tussen de 10 en 40 jaar oud | sinds 2005 organic | vergist op staaltank | rijping op staal en 5-10% eikenhout vaten | fijne zuren | ananas | rijp | licht romig | honing | zuiver | droge wijn met rijke mondgevoel
Iona – Sophie te‘Blanche
Voeg je header hier toe
Sauvignon blanc | Fruit afkomst van de Langerug Farm in Elgin, gelegen op 400 meter hoogte op slechts 5 km van de Atlantische Oceaan nabij Hermanus maakt dit by far de koelste wijngaarden van de Kaapregio daarmee perfect geschikt voor Sauvignon Blanc | Sophie is de nickname voor Sauvignon Blanc gecreëerd door de medewerks van Iona | stuivende witte wijn met aroma’s van appel , limoen, ananas, grapefruit en peer | één van de meest populaire Zuid-Afrikaanse witte wijn van dit moment
Olivier Morin – Bourgogne Chitry ‘Olympe‘
Voeg je header hier toe
Chardonnay | afkomstig uit een micro perceel in Chitry | redelijk steile helling met kimmeriedgen kalk terroir | vergist en rijpt op staaltank en 25% op eikenhout | volle en romige stijl | kruidig | goede zuren | zilt | romig
Olivier Rivière – Rioja Blanco La Bastid
Voeg je header hier toe
Viura met een klein aandeel malvasia en grenache blanc | selectie van 9 kleine percelen in Rioja Alavesa | klei en leem terroir | gisting en rijping voor 50% in beton en 50% op Frans hout van verschillende grootte voor 8-10 maanden | rijke romige stijl | fijne zuren | perzik schil | zilt | wilde kruiden | licht toast | aantrekkelijk glas | volgens Olivier zijn Côte de Nuits blanc uit Rioja!
rode wijnen
Olivier Rivière – Rioja Rayos Uva
Voeg je header hier toe
Graciano, tempranillo & grenache | selectie uit Rioja Baja | vergist op staaltank, deels carbonique | rijping voor 6-9 maanden op foudre | rijp fruit | sappig | cassis | diepe smaken | heel puur | mooie kruidigheid | zachte tannine1x1
Rayos Uva is een ‘Roble type’ maar Olivier spreekt eerder over zijn ‘Bourgogne rouge’ en de cru’s uit Alavesa en Alta noemt hij steevast zijn 1e & Grand Cru’s.
Fiore Vini – Barbera d‘Alba Barriques
Voeg je header hier toe
Barbera | wijngaarden in Alba | Vergist op beton | gerijpt op Franse eikenhouten vaten en Slavonische eiken | mokka | cassis | braam | toast | stevige tannine | vlezige wijn
Joostenberg – Family Blend Red
Voeg je header hier toe
Syrah, cinsault, mourvèdre en touriga N | elk jaar een iets andere blend van verschillende druivenrassen | seperaat vergist op staaltank en eikenhouten vaten | na het assembleren gerijpt op gebruikte vaten van eikenhout voor 12 maanden | rijk | mocca | bramen | kruiden | rijpe tannine’s | smooth | cassis
Chacra – Lunita
Voeg je header hier toe
Pinot noir | 1,5ha wijngaard | ungrafted | kalk, klei en kiezelstenen | vroeg in de morgen geoogst | gisting in open cementen tank | whole cluster | enkel overpompen van het sap, dus zachte extractie | 11 maanden rijping in 50% houten vaten en 50% cement
Villa Spinosa – Ripasso ‘Jago‘ Valpolicella
Voeg je header hier toe
Corvina veronese, corvinone & rondinella | wijngaard Jago | terroir van maritiem sediment en kalk | na oogst ontsteelt en gekneusd naar een staaltank | aan het einde van de gisting worden de ingedroogde druiven van de Amarone of Recioto worden her gepasseerd in het vat | de wijn rijpt na het persen voor 12 maanden op barrique en foudre | kersen | zoethout | wilde kruiden | pruim | intens fruit | verfijnd en zacht | één van de best gewaardeerde Ripasso van Italië